התרשמות ראשונית מדירה יד 2

לאור פניות רבות מחברים ולקוחות, רכזתי עבורכם 8 טיפים מנצחים שיסייעו לכם לסנן נכסים ביעילות.

כמובן שטיפים אלו יסייעו לכם לקבל התרשמות ראשונית מדירה יד 2 ובכך לבצע סינון ראשוני בלבד ולאחר מכן יש להמשיך בבדיקות מעמיקות על הנכס באמצעות עו"ד, שמאי, בדק בית וכו'.

הטיפים נרשמו בעיקר עבור רוכשים אולם יכולים להתאים גם לשוכרי דירות (כמובן שעם התאמה לגבי משמעות חלק מהדברים).

באופן כללי, לדעתי כדאי תמיד להגיע לראות דירה בשעות האור ורצוי מאוד בשעת עומס (בוקר מוקדם/ אחה"צ) על מנת לקבל תמונה אמיתית ככל הניתן של מצב העומס באזור- חניות, צפיפות וכו'.

ועכשיו ניגש לבחון את הנכס:

התרשמות ראשונית מדירה יד 2 – סביבת הנכס

השכונה והרחוב בהם נמצאת הדירה. האם הסביבה הקרובה משמשת  למגורים בלבד או כוללת גם מוסדות ציבור (מרפאות, בתי כנסת, בתי חולים) , מוסדות חינוך כמו גני ילדים/ בתי ספר, מסחר כגון חנויות וכו', מה הקרבה של כל אלו לדירה אותה באתם לראות וכיצד זה עשוי להשפיע. כמו כן יש לבדוק האם מתקיימים פרויקטים גדולים של בנייה בסביבה הקרובה (תמ"א 38 בבניין ליד), האם יש שטחים ירוקים בסביבה (פארקים, חורשות), מהי רמת הצפיפות בשכונה, מה הבינוי האופייני- צמוד קרקע או בנייה רוויה, מה הקישור של השכונה לשאר העיר/ היישוב או לדרכי יציאה למרכז העיר או מחוצה לה. נקודה נוספת הקשורה לתשתיות- האם יש בקרבת הנכס עמוד חשמל או אנטנה סלולרית.

נגישות לנכס

במושג נגישות אני מתכוונת לכלל הגישה לנכס- קודם כל הגישה לרחוב, האם הוא מרכזי או צדדי, האם הוא דו סטרי/ חד סטרי/ ללא מוצא, האם יש צורך לבצע עיקוף גדול או פרסה כדי להגיע לרחוב.

שנית, הגישה לנכס עצמו- האם הוא חזיתי או אחורי, האם שביל הגישה מסודר, כולל מדרגות או לא, האם יש תאורה ולבסוף הנגישות מהכניסה לבניין ועד הדירה עצמה- מס' קומות, מדרגות, האם יש או אין מעלית וכו'.

חנייה בנכס הנבדק

האם לנכס קיימת חנייה מוסדרת (מקורה או לא), ובאופן כללי- מהו מצב החנייה בסביבת הנכס, האם קיימת מצוקת חנייה או שהיא קיימת בשפע.

האחזקה והטיפוח של הרכוש המשותף

האם יש לובי/ כניסה מסודרים, אינטרקום, ועד בית, תיבות דואר מסודרות, חדר מדרגות נקי ומואר. כמו כן התרשמות מהקירות החיצוניים ומן הגג- האם מתוחזק או מוזנח, האם יש כתמי רטיבות, קילופי טיח וכו'.

הדירה עצמה-מבנה וחלוקה 

חשוב לבחון את החלוקה של הדירה, לבדוק את גודל החדרים (איך אתם מרגישים בתוכם, האם הם סבירים בתחושה), לוודא שלכל חדר יש חלון ודלת משלו, לראות מה הנוף הנשקף מהחלון, לקבל תחושה לגבי גובה התקרה (בעיקר חשוב בדירות קרקע, שלא יתברר שזה מחסן…), האם יש ממ"ד בדירה (או מהו הסדר הביטחון בדירה- מקלט של הבניין, מקלט ציבורי וכו').  

מצב התחזוקה של הנכס

חשוב לבדוק ולוודא שאין כתמי רטיבות (בעיקר בחדרי האמבטיה והקירות הסמוכים אליהם), להתרשם מהמצב הכללי של הדירה (שמורה/ מוזנחת), להסתכל על מצב המטבח, הריצוף, החלונות (תריסים, סורגים, רשתות), דלת הכניסה ודלתות הפנים, ארונות קיר, מצב האמבטיה והכלים הסניטריים, האם יש מיזוג אוויר ומהו, האם בוצעו בנכס שינויי פנים, הנמכות גבס.  לשאול האם בוצעו שיפוצים בנכס, מתי ומה כללו.

הצמדות

חשוב מאוד לשאול האם לדירה יש הצמדות כגון מחסן, חנייה, חלק מהגג, חלק מהגינה וכו'.

תשאול (עדין) של מציג הנכס

שאלו את מציג הנכס כמה שאלות חשובות שיבהירו לכם כמה נקודות חשובות. שאלו שאלות כמו: כמה שנים חיו בדירה, האם השכירו או גרו בעצמם, למה עוזבים… בשלב הזה חשוב להיות עדינים ולהציג את השאלות לאט לאט. בד"כ תקבלו את התשובות בלי שתצטרכו לשאול אם רק תהיו קשובים או תזרקו שאלה אחת קטנה.

אם הדירה עברה את המבחן הראשוני שלכם- מומלץ להגיע שוב עם אדם נוסף בשעה אחרת של היום להתרשמות נוספת.

לחץ לתחילת שיחה
למענה מהיר
היי, כאן ליאורה.
איך אוכל לעזור לכם?
Call Now Button דילוג לתוכן